arturas03, radykjo na allegro z przesyłka wyjdzie Ci ok 370 zł + antena cb triflex 200 zł. Ew. spytaj u siebie na miejscu w sklepach gdzie sprzedja cb. Wejdz "nasze auta" jest tam fotka jak ja zamontowałem przy mojej 0II. A czy ASO - wybór nalezy do Ciebie. Zawsze mozesz zadzwonic i spytac ila takowa usługa by kosztowała. Mysle, że w ciagu 40 min by Ci to załozyli.....
W co zainwestować CB czy nawi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez megonOstatnio gogiel poinformował o darmowej navi dla swojego systemu operacyjnego - momentalnie na giełdach akcje garmina i innych poszły w dół. Tak więc pewnie masz telefon komórkowy przy wymianie poszukaj modelu z Android-em i kwestia czasu jak to darmowe navi zdominuje rynek
Komentarz
-
-
Hi..
Darmowe mapy podobno były do Nokii. Ale nie przesadzajmy - Manta czy Lark też dają radę. Wiem bo jeżdzę z IGo, właśnie z Mantą, Larkiem, AM i ciort znajet co jeszcze mamy w firmie. Moim zdaniem to najprostsza nawigacja UZUPEŁNIA CB. Używam obu i wiem że w takim Wrocławiu czy Szczecinie (specyficzny układ komunikacyjny) jak wjade z mojej wsi to ciężko się połapać.
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArturTDI
p.s kup antyradar zamiast cymbałradia
Komentarz
-
-
piotrek_os, masz racje co do takich informacji na cb.
ale jeżeli w trasie jade i co drugie słowo słysze hu* kur** peda** cwe** skur****** to mi sie az nie dobrze robi. ja rozumiem ze czlowiek klnie bo to normalne ale bez przesady. nie jest sam w eterze zeby takie slowa rzucac cały czas. a jak zwróciszs mu uwage to działa to na niego jak płachta na byka. nic sie nie możesz zapytać i dowiedzieć o miskach czy fotoradarach. wiec dlatego używam i antyradaru. 8)Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA
USŁUGI TRANSPORTOWE
TEL: 531-33-55-77
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturas03piotrek_os, No i tym postem przekonałeś mnie do zakupu cb. Teraz tylko coś wybrać... :confused :2kc :niewiem .
Dzięki ci
Antenka http://www.allegro.pl/item804835412_...tura_nowe.html sprawdzony sprzedawca
W/w sprzęt to moja propozycja.
[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 10:26 ]
ArturTDI, od 12 lat mam cb - mieszkam w okolicy trasy E7 i nia sie bardzo czesto poruszam. I stwierdze, ze najgorzej jest w piątki wieczorem .........jak ekipy budowlane itd wracaja z pracy z W-wy. Ale nie zawsze jest jak piszesz ze same q...wy leca - nieraz można mieć niezły ubaw...kawały itd. Wszystko zalzezy od kultury osobistej.
[ Dodano: Pią 06 Lis, 09 10:37 ]
a tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25894 widac radykjo....i antenke zamontowane w mojej 0II
Komentarz
-
-
CB kupiłem 3 lata temu. Po początkowej fascynacji od 1.5 roku używam bardzo ale to bardzo sporadycznie. To ile się słyszy niecenzuralnych słów... już chyba w gimnazjum na korytarzu w czasie przerwy jest spokojniej
Co jeden to mądrzejszy a za przeproszeniem "piepszą" takie głupoty że się nie da słuchać.
Fakt, czasem CB pomaga w nieznanym mieście, czy ustrzec się przed policją.. ale jakbym miał być na nasłuchu codziennie to bym zwariował.
Komentarz
-
-
Hej.
Widzę że decyzja już podjęta.
Nie będę powtarzał innych aby kupić jedno i drugie chodź jak najbardziej się podpisuję po tym.
Napiszę tylko wskazówki dla innych:
1) CB głównie za miastem dla tych co jeżdżą na stałych trasach. W mieście tylko na "szybkich trasach".
Powód: CB głównie ostrzega o misiaczkach, korkach, wypadkach i niespodziankach na drogach. W mieście misiaczków, korki i niespodzianki da się przewidzieć. A jak jest wypadek to zazwyczaj nie stoi się po kilka km. W ostateczności dowiesz się też jak dojechać pod wskazany adres, chodź zapamiętanie "prosto, na światłach w lewo, potem w prawo, rondo .... itd" nie jest łatwo.
2) Nawigacja dla ludzi jeżdżących w nieznane, np. przedstawiciele handlowi, taksówkarze. Głównie w mieście.
Powód: W mieście trudniej podpaść misiaczkom, pod warunkiem że jeździ się z głową a nie np. 170 km/h na 50 km/h. Kiedyś nie było nawigacji i ludzie trafiali podczas wypraw wakacyjnych.
Ps. Ja osobiście używam jednego i drugiego i to też zalecam. CB codziennie, Navi jak jadę w nieznane.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osa tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25894 widac radykjo....i antenke zamontowane w mojej 0II
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturas03Zamieszczone przez piotrek_osa tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25894 widac radykjo....i antenke zamontowane w mojej 0II
Komentarz
-
Komentarz